Yogamassage

Uppsala Yogamassage

Idag kändes det på riktigt, jag är snart Yogamassör och är på väg att starta Uppsala Yogamassage. Med ryggen vänd mot storstaden ligger min Yogamassage-studio i ett lugnt och vackert område nära centralstationen, närmare bestämt på Väderkvarnsgatan 35 i Uppsala. Det är lustigt, alldeles intill låg en gång i tiden en tobakskiosk dit min far och mina fastrar sprang och köpte tobak sent på natten när de bodde på Tripolis.

Under sommaren har jag praktiserat och gett yogamassage till underbara människor, mamma, systrar och kurskompisar. Två dagar var jag ute på Wik och gav prova-på-yogamassage-elevpraktik till tangodansares trötta ryggar och fötter. Jag kan lova att det var uppskattat. Nu ser jag fram emot att gå mitt fjärde steg i utbildningen till Yogamassör, det blir så spännande att se vilka stretchar vi kommer att lära oss och få mer kunskap om Ayurveda. Jag känner mig tacksam och lycklig att jag valt just denna yrkesinriktning. Det jag vill är att med ett holistiskt och humanistiskt synsätt erbjuda människor möjlighet till ett friskare och rörligare liv genom Yogamassage, dans och rörelse.

Om Yogamassage

Yogamassage är en dynamisk och djupgående kroppsbehandling med rötter i yoga och ayurveda, där helhetsperspektivet är centralt. Massage och yoga-baserad stretching stimulerar kroppen att återgå till sin naturliga hälsa och vitalitet. Efter en behandling känns din kropp lätt, vitaliserad och full av energi! Yogamassagen tar 75 minuter och terapeuten använder både händer och fötter och du ligger på en madrass på golvet. Metoden utvecklades under 80-talet i Pune, Indien, av Master Kusum Modak.

About Yogamassage

Yogamassage combines traditional Indian oil deep tissue massage with assisted yoga-based stretching therapy. The original method of Yogamassage was developed during the early 1980’s in Pune, India, by Master Kusum Modak. An individual session of Yogamassage is given on a mattress on the floor. The duration of the massage lasts for 75 minutes and both hands and feet are used. The treatment involves alternation between deep tissue massage and a series of yoga-based stretches covering all parts of the body.

Instagram

Läs mer om yogamassage:

Yogamassage

https://www.kroppsterapeuterna.se/yrkeskategorier/yogamassage/