Tango

Tango i mitt hjärta

I started to dance argentine tango in 2006 at the dance community Cambalache in Uppsala, Sweden. About one year later I met Javier Rodrigues in a class at Tango camp, Tylösand. He said kindly to me that the tango world needed women like me. Those words made me strong and helped me through the difficult times in learning dancing Argentine tango. They made me never to give up, never stop dancing.

Dansar båda rollerna, undervisar ibland både privat och i grupp.
Är medlem i >>Tangoföreningen Cambalache i Uppsala.

Prova-på tango workshop

prova på tango


Prova-på Argentinsk tangoPrivat workshop för två personer
Med varmt hjärta bjuder jag in dig och din partner att gå en prova-på workshop i Argentinsk tango med mig, Rebecca Liljefors.

Var? Vi håller till i min studio på Hotell Botanika i centrala Uppsala. Jag guidar er i en lugn och avspänd miljö att ta era första steg in i tangons magiska värld. Varmt välkommen!

Förkunskaper? Inga förkunskaper krävs och tänk på att ha på dig skor med glatt sula/lädersula och bekväma mjuka kläder.

När? Efter överenskommelse med Rebecca

Tangovärlden behöver dansare som dig, så – varmt välkommen ska du vara

Abrazo!

Tea to tango

I would like to gather together a small group of ladies who love tango one afternoon at my place. We, the chicas of tango devote a high quality, totally pleasurable and stimulating afternoon to tango dancing, fashion, food and friendship. We provide a Ladies’ Only Tango Technique class, share delectable refreshments, participate in a clothing exchange, discuss provocative issues raised in the dance, become better acquainted and much more. The purpose of these delightful, enriching gatherings is to improve our dancing technique, nurture a stronger, more cohesive tango community and to share our tango passion.

ErArgentinsk tango i uppsala milonga
Moodboard för Tea To Tango 2016

Vid flera tillfällen har jag i mitt hem ordnat ”Tea to tango” en hjärtlig träff för kvinnor hängivna tangons värld. Vi fikar, byter/säljer kläder och tangoskor, tar ett och annat tangosteg och fördjupar oss i dess teknik, pratar om allt mellan himmel och jord just för att vi älskar att dansa tango. Min devis för Tea To Tango är :This is the place for sensual deserts, dance and community. A dream of a tearoom with dancefloor and lots of beautiful, colourful flowers all over the place. Enjoy and never stop dancing.

Workshops och kurser

Under många år undervisade jag i de ordinarie kurserna på tangoföreningen Cambalache här i Uppsala. Jag arrangerade evenemang på Kulturnatten, satt med i kursgruppen och anordnade workshops med externa lärarpar.
Under min resa till Buenos Aires tog jag privatlektioner av och lärde känna dansarna Andres Sarasua och Danielle Charonnet.  Jag undervisade och arrangerade kurser med dem när de kom till Uppsala under sin europaturné. 2014 med Andres Sarasua och 2016 + 2017 + 2018 med Danielle Charonnet. Det värmer mitt hjärta att tänka på dessa tider.

Tango +Yogamassage = Sant

På flera tangomarathons och tangofestivaler har jag jobbat med Yogamassage. Yogamassage är en fantastisk behandling och är väl uppskattad av dansare med trötta kroppar.

>>Vill du anlita mig för din festival som massör, varmt välkommen att kontakta mig!

>>Vill du veta mer om Yogamassage, kolla in här.

Facbook

Administrerar Joys of tango och Kulturtango