Kurser

Vill du utveckla din kreativa sida - slöjda med mig. Anlita mig för att skapa kurser med energi och glädje för barn i Uppsala.

Skapande kurser med barnens energi och glädje

Barnen är alltid sugna på att skapa eftersom de gärna vill utforska, göra nya saker och de har en fantastisk energi och nyfikenhet. Jag älskar att få vara med i deras glada sällskap därför vill jag inte störa allt för mycket. Ger dem en första introduktion sen kan allt vara tillåtet, inga pekpinnar eller förbud.  I mina kurser för barn har vi alltid en regel, det är barnen som gör, punkt! Den regeln är till för att låta barnet göra sina egna misstag och få chans att prova eftersom det är det ända sättet att kunna skapa en tro på sig själv. 

Att våga misslyckas och att få möjlighet att träna, om och om igen tror jag är ett fantastiskt sätt att få självkänsla. Allt för ofta har jag träffat på unga människor som inte tror sig kunna, frågar gör jag rätt nu, är det här fel? Vem är jag att bedöma vad som är rätt eller fel. Hur ska du kunna veta vad du kan om du aldrig får testa dina förmågor? 

På den här sidan visar jag ett urval av kurser som jag skapat och utvecklat tillsammans med mina främsta uppdragsgivare, Bibliotek Uppsala, Uppsala Kommun samt Medborgarskolan i Uppsala.

Hantverkskurser i samarbete med Medborgarskolan i Uppsala

Medborgarskolans hemsida kan du se de kurser som jag håller i just nu. >> Ta mig till Medborgarskolans hantverkskurser med Rebecca Liljefors

Ett urval av kurser att skapa på 2-3 timmar för barn från ca 7 år och uppåt. Alla kurser är från uppdrag i Uppsala. De har gett både mig och barnen glädje och energi.

Sy kasse av gammal T-shirt

I den här kursen syr barnen en kasse av en gammal T-shirt. Även om den här workshopen verkar enkel tar den ändå lite tid eftersom det är många moment, rita, klippa och sy på symaskin. Barn älskar att få använda symaskinen, jag tror nog att den känns lite spännande därför att den känns lite farlig. Finns det inte tillgång till symaskin kan man sy för hand eller knyta ihop kanten nertill, som här på bilden intill. Sen är det bara att bära hem sina biblioteksböcker, mjök eller vad man vill.

Bind en anteckningsbok

Kurs i bokbinderi i Uppsala, skapa energi i ditt team

Vi binder en anteckningsbok av gamla utgallrade barn bilderböcker därför att det finns så otroligt många roliga bilder i de där sagoböckerna och tekniken är enkel japanskt bokbinderi. Denna workshop kräver minst 3 timmar.

Vindspel av plåtburk och kapsyler

Vindspelet vi tillverkat här är av gamla konservburkar och kapsyler. Gillar starkt den här workshopen eftersom vindspelet klirrar så fint i vinden och gör dig lycklig. 

Grönskande ampel av petflaska

Kurs i Uppsala, återbruk, ampel av petflaska

En grönskande ampel kan du på så sätt göra en av en gammal petflaska och makramé knutar. 

 

Bokmärken

Kurs i att göra bokmärken i Uppsala. För barn

Om jag ändå hade ett eget bokmärke! Bokmärken kan du göra av nästan alla olika material och tekniker. Ibland andra utmärker sig dessa eftersom vi ofta utgår från återbruks-material och det material som redan finns på biblioteken.

  • papper av utgallrade bilderböcker.
  • metall av järntråd
  • tyg och pärlor- både bokmärken och boksmycken

Garntekniker

Med garn kan man göra så otroligt mycket, virka, sticka och brodera och mycket mer. En kurs för lite äldre barn eller vuxna 

  • Virkning
  • Stickning
  • Broderi
  • Knyta band, makramé

Kalendarium för kurser och aktiviteter i Uppsala

Jag skräddarsyr kursen efter dina behov. Vill du bolla idéer med mig om hur kursen ska se ut och vad den ska innehålla är det bara att du hör av dig. >>Kontakt