Garn & Stickning

Garn & stickning

Det här är en liten men naggande god online uppslagsbok om garn och stickning. Här kan du kolla in de olika betydelserna för symbolerna på garnetiketten. Lära dig förstå allt om stickfastighet och symboler, material mm. Ja det är jag på bilden här ovan. Mina grannkompisar och jag satt för det mesta och stickade när vi var barn. Det var inte så länge sen…. Håll till godo. Kram Rebecca

Grunderna

Grunderna 

Hur läsa en garnetikett – kort om vad de olika symbolerna betyder (rekommenderade stickor/nål, stickfasthet, Nm, osv)

Stickor & virknålar – visa vanliga typer av stickor/virknålar (jumperstickor, strumpstickor, rundstickor, osv) samt kort förklara vad blir skillnaden om man använder en större/mindre sticka än den rekommenderade storleken

Exempel på vanliga sticktekniker och stickfasthet – här tänkte vi att du skulle kunna visa uppstickade provlappar som du pratade om. Fokus på grunderna: rät, avig, slät, resår, moss, sticka med två färger/två kvaliteter, öka/minska antal maskor, eventuellt något exempel på mer avancerade mönstertekniker (men inte måste)

 

Mönster

Mönster

Hur läsa ett mönster – grundläggande hur man läser ett mönster, inkl diagram och tabeller. Ta gärna exempel från våra mönster och eventuellt något annat varumärke (tex novita eller drops) 

Vilket garn används till vilket plagg – gärna utifrån våra egna garner

Våra egna garns motsvarigheter till andra märkens garner – om en kund har ett mönster från ett annat märke men vill använda vårt garn, vad ska hen välja? Vad är viktigt att tänka på, hur räknar man om? Du behöver inte lägga jättemycket tid på detta, vi är främst intresserade av att hitta motsvarigheter gentemot Drops, Novita, Järbo, Hobbii, ev Rauma el Sandnes (om det finns). Vi vet att dessa är lika: drops air/alpaca cloud, drops eskimo/felting wool, line langmo påfugel/kid mohair silk, 7 bröder/raggi/socki, House of Yarns chunky wool/vårt chunky wool – men vi skulle gärna få bekräftat om de är tillräckligt lika för att rekommendera att man kan sticka ett mönster med vårt alternativ. Vi är även intresserade att hitta motsvarigheter till våra Baby Merino, Alpaca Superfine och Baby Alpaca.

 

Vanliga frågor

Svar på vanliga frågor baserat på dina erfarenheter av att jobba i garnbutik – tex hur svara på frågan Hur mycket garn går det åt att sticka X (en tröja, ett par sockor, etc)

Frågor från Kundservice – har även bett Lotti sammanställa frågor från Kundservice som du kommer få i förväg